10 Mijl van A tot Z


Voor de antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hieronder de 10 Mijl van A tot Z. Staat in deze lijst niet het antwoord op je vraag? Mail deze dan naar info@10mijlvanzwollezuid.nl. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen je vraag te beantwoorden.

 

Aandenken

Iedereen die over de finish van de DSM 10 mijl van Zwolle Zuid komt, krijgt als aandenken een medaille mee naar huis.

Aanvang

Op zaterdag 15 april 2017 klinkt om 17:00 uur het startschot voor de 5 en10 mijl lopers bij het Winkelcentrum Zwolle Zuid. De start/finish ligt ter hoogte van het plein aan de Van der Capellenstraat, op de hoek met de Democratenlaan bij de Lidl supermarkt. Om 15:00 uur zal de Kidsrun van start gaan. Bij de Kidsrun zijn meerdere starttijden, deze zullen t.z.t. vermeld worden onder 'Kidsrun van Zwolle Zuid'. Nieuw dit jaar is de Tienerloop! Voor de sportieve jeugd van 12 -18 jaar is er een leuke loop; deze start om 16.00 uur

Afstand

Het loopevenement heeft twee afstanden, de 5 mijlen (8047m) en de 10 DSM mijlen (16093m). Daarnaast is er nog de Kidsrun. De afstand die de kinderen lopen is afhankelijk van hun leeftijd. Tevens is er onze Tienerloop waar de jeugd een afstand van 5 km aflegt.

 

Afstand wijzigen

Sta je ingeschreven voor de 10 mijl maar loop je liever de 5 mijl  of visa versa, dan kun je dit doorgeven aan info@10mijlvanzwollezuid.nl. Wijzigingen kunnen worden doorgegeven tot een week voor het evenement.

 

Annuleren

Heb je je ingeschreven maar kun je helaas niet deelnemen dan kun je de inschrijving overdragen aan een andere loper tot uiterlijk een week voor het evenement. Restitutie van je inschrijfgeld is helaas niet mogelijk.  

 

Contactgegevens

De organisatie is bereikbaar via info@10mijlvanzwollezuid.nl.

 

Deelnemersaantal 

Er is een limiet gesteld van totaal 1750 deelnemers.

 

Deelnemersvoorwaarden

Iedere deelnemer verklaart zich akkoord met het deelnemersvoorwaarden.

 
Douches 

Er is gelegenheid tot douchen na de wedstrijd in wijkcentrum De Pol. 

 

Drinken onderweg en na afloop

Na ongeveer 3 en 11 kilometer is er een waterpost ingericht. Na afloop is er water beschikbaar ter hoogte van de finish.

 

Goede doel

Een belangrijk uitgangspunt van de 10 Mijl van Zwolle Zuid is dat de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. Het goede doel van 2017 wordt nog vast gesteld.

 

Inschrijven

De inschrijving is gestart op 1 januari 2017 om 12 uur. Inschrijven kan tot en met een week voorafgaand aan het evenement of tot de deelnamelimiet van 1750 bereikt is. 

 

Inschrijfgeld

Inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt 3 euro, voor de Tienerloop 4 euro en voor de 5 mijl  is dit 10 euro (vanaf 1 februari 12,50 euro) en voor de 10 mijl zijn de inschrijfkosten 15 euro (vanaf 1 februari 17,50). De inschrijfgelden worden via Ideal geïncasseerd na de inschrijving. Na betaling ontvang je een e-mail ter bevestiging van je inschrijving en betaling.

Kleding
In wijkcentrum De Pol is het mogelijk om je kleding en andere spullen (onbewaakt) achter te laten.

Kluisjes
Er zijn geen kluisjes aanwezig voor het bewaren van waardevolle spullen.

KNAU parcours certificaat

Het parcours van de DSM 10 mijl van Zwolle Zuid is in 2014 door de Koninklijke Nederlandse AtletiekUnie nagemeten waarmee de afstand officieel gecertificeerd is.

 

Kidsrun

Klik hier voor meer informatie over de Kidsrun van Zwolle Zuid.

 

Limiet

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een limiet aan het aantal inschrijvingen. Bij 1750 individuele inschrijvingen stopt de inschrijving.

 

Mail

Geef je bij de inschrijving een geldig e-mailadres door dan ontvang je op dat emailadres af en toe een digitale nieuwsbrief met daarin informatie over de DSM 10 Mijl Zwolle Zuid en aanverwante zaken.

 

Medische hulpverlening

Bij de DSM 10 Mijl Zwolle Zuid is medische hulpverlening aanwezig. Zowel op het parcours als bij het start/finish gebied zijn EHBO’ers aanwezig.

 

Noodgevallen

Op 15 april is de organisatie van het hardloopevenement bereikbaar voor noodgevallen op telefoonnummer: 06-47544909.

 

Overdragen van startnummer

Kun je helaas niet meelopen maar ken je iemand die jouw starnummer over wil nemen dan kun je dit zelf verwerken door het wijzigen van je inschrijfgegevens. De wijzigingen kun je doorgeven via de link die je in je bevestigingsmail staat.

 

Parcours

De DSM 10 mijl van Zwolle Zuid is een wegwedstrijd van 5 en 10 mijl (16093 meter,  officieel gemeten door de Atletiek Unie) voor recreanten. Het parcours bestaat uit één of twee ronde. Het parcours is geheel geasfalteerd en verkeersvrij. Het parcours gaat soms over smalle wegen, zoals bij  het  Otterpad en op de dijk,  wij verzoeken je om rekening te houden met lopers die willen inhalen. Blijf daarom rechtslopen zodat u links ingehaald kunt worden. De Start/Finish is aan Democratenlaan, ter hoogte van het winkelcentrum. De kaart van het parcours staat vermeld bij '5 Mijl van Zwolle Zuid' of '10 Mijl van Zwolle Zuid'. 

Het parcours van de Kidsrun bestaat uit één, twee of drie rondes, dit is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Het parcours is geheel geasfalteerd en verkeersvrij. Het parcours loopt  door het park achter het winkelcentrum van Zwolle Zuid.

 

Parkeren

Kom je met de auto dan kun je parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Zwolle Zuid, je kunt hier gratis parkeren. Natuurlijk raden wij aan om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Rondom het winkelcentrum zijn plaatsen om je fiets te stallen, in het winkelcentrum is dit niet mogelijk.

 

Prijzen

De DSM 10 mijl van Zwolle Zuid kent prijzen in de categorie 5 mijl mannen en vrouwen en 10 mijl mannen en vrouwen en de Kidsrun. De snelste drie lopers vallen in de prijzen en ontvangen een waardebon.

 

Records

De parcoursrecords voor de 5 en 10 mijl zijn:

 

5 Mijl

Dames: Lieve Tollet 31:38  (2013)

Heren: Mark van Kessel 25:37  (2014)

 

10 Mijl 

Dames: Jacqueline Rustidge  01:01:49 (2013)

Heren: Falco Olivier 54:39    (2014)

 

Risico

De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook. U loopt op eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. Wij adviseren u de deelnemersvoorwaarden te lezen voor specifieke informatie.

 

Start

Op zaterdag 15 april 2017 klinkt om 17:00 uur het startschot voor de 5 en10 mijl lopers door het Winkelcentrum Zwolle Zuid. De start/finish ligt ter hoogte van de Van der Capellenstraat, op de hoek met de Democratenlaan bij de Plus supermarkt.  Om 15:00 uur zal  de Kidsrun van start gaan. Binnen de Kidsrun zijn meerdere starttijden. Om 16:00 uur start de Tienerloop.

 

Startbewijs

Het startbewijs kunt u op vrijdag 14 april  van 16:00 tot 17:30 uur en zaterdag 15 april 2017 van 13:30 uur tot 16:30 uur afhalen in Wijkcentrum de Pol.

 

Startvakken

Er zijn startvakken op basis op verwachte eindtijd van de lopers. Wij vragen dan ook bij de inschrijving om deze tijd door te geven. Hiermee willen wij het aantal inhaalbewegingen bij de start beperken zodat er voor iedereen voldoende ruimte is om prettig van start gaan in zijn of haar eigen tempo.

 Tienerloop
De Tienerloop wordt georganisaeerd voor de jeugd van 12-18 jaar. Om 16 uur start deze loop. De runners worden geleid over een wegparcours van 5 kilometer door Zwolle-Zuid.

Toeschouwers

Een hardloopevenement is niet alleen leuk voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers. Kom vooral kijken en moedig de lopers aan om hun doel te bereiken.  Een gezellige en feestelijke sfeer kan voor de loper net het extra duwtje in de rug zijn om een mooi resultaat te behalen. Versieringen, spandoeken, muziek, en aanmoedigingen zijn van harte welkom, zorg er echter wel voor dat er op het parcours geen obstakels zijn die de lopers kunnen hinderen.

 

Tijdregistratie

De tijdregistratie vindt plaats met behulp van Racetimer, uw startnummer is voorzien van een chip die uw starttijd, tussentijd en eindtijd registreert. Om een goede registratie mogelijk te maken is het belangrijk om het startnummer juist te bevestigen. Zo moet het startnummer op de borst worden gedragen en mag het startnummer niet bedekt zijn door kleding etc. Vouw het startnummer niet dubbel,  gebruik de hoeken van het startnummer om deze, met de speldjes, te bevestigen aan uw shirt.  Het starnummer is eenmalig te gebruiken, deze hoeft niet ingeleverd te worden na de finish.

Meer informatie over Racetimer leest u op http://www.racetimer.eu/

 Racetimer maakt van iedere deelnemers aan de 5 en 10 mijl een finishfoto. 

 

Toiletten

Nabij het start-finishgebied staan op een aantal plekken toiletten, de exacte locatie zal t.z.t. worden aangegeven. 

 

Uitslagen

De (voorlopige) uitslagen zijn direct te lezen op het lcd-scherm in het start/finishgebied en op de website van Racetimer. Op (datum) staan de uitslagen vermeld op www.10mijlvanzwollezuid.nl.

 

Vrijwilligers

Jaarlijks werken zo'n 80 vrijwilligers mee om dit hardloopfestijn een succes te maken.  Wil jij ook een bijdrage leveren, mail ons dan: vrijwilligers@10mijlvanzwollezuid.nl

Verkeersregelaars
De mensen van Traffic Supprt zorgen voor een veilige situatie voor alle lopers en het verkeer rondom het parcours. Voor en vlak na de loop worden de wegen rondom het parcours hiervoor afgezet.

 

 

 

Wedstrijdloop

De DSM 10 Mijl van Zwolle Zuid is geen officiële wedstrijdloop.