Goede doelen

Een belangrijk uitgangspunt van de 10 Mijl van Zwolle Zuid is dat een gedeelte van de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. Voor de editie van 2018 hebben wij twee goede doelen vastgesteld: de Bas van de Goor foundation en Stichting Paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer. Beide stichtingen ontvangen tijdens ons evenement een cheque ter ondersteuning van hun mooie activiteiten.

 

De missie van de Bas van de Goor Foundation is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Op dit moment  zijn er in Nederland ruim 1.000.000 mensen met diabetes type 1 of 2. Er wordt zelfs voorspeld dat dit totaal in 2025 op 1,3 miljoen Nederlanders komt. Het is dus belangrijk om nu actie te ondernemen. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen

www.bvdgf.org/

Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) ’t Hoefijzer biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Dit gebeurt in een volledig aangepaste manege aan Hollewandsweg 15b in Zwolle Zuid. Naast de paardrijlessen, zijn er tevens een voltigeles en menlessen. Als nevendoelstelling wil ’t Hoefijzer de integratie van mensen met een beperking bevorderen. Daarom er ruimte voor dagbesteding, waarbij  mensen met een onder begeleiding werkzaamheden in- en rond de manege te verrichten.

www.thoefijzer.nl

facebook
twitter
instagram