Record aantal inschrijvingen voor de KidsRun van de 10 Mijl van Zwolle Zuid

15 april is de 12e editie van de Edwin van Vilsteren 10 Mijl van Zwolle Zuid. Nooit eerder schreven zich voor dit evenement zoveel kinderen in. Het aantal ‘grote mensen’ inschrijvers voor de 5 en 10 mijl is op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Wat bijzonder opvalt is dat er heel veel kinderen zich hebben ingeschreven voor de KidsRun. Eric Haasjes, bestuurslid van de 10 Mijl: “Één van de speerpunten dit jaar was zoveel mogelijk kinderen van de Zwolse basisscholen aan de start te krijgen. Dat is tot nu toe dus zeker gelukt!” Onder het motto ‘Bewegen is gezond en meedoen aan de KidsRun is veel belangrijke dan winnen’ zijn er gerichte acties naar de Zwolse basisscholen geweest. Ook is het inschrijfgeld voor de KidsRun verlaagd naar 2 euro.

Inschrijven nog mogelijk tot en met 23 maart 23.59 uur
Om nog meer kinderen (en volwassenen) de mogelijkheid te geven zich alsnog in te schrijven is de sluitingsdatum verlengd tot en met 23 maart 23.59 uur. Bestuursvoorzitter Peter Jansen: “Maar dan is de inschrijving ook echt definitief dicht!”.

Om de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar goed voorbereid aan de start te krijgen worden er 3 clinics georganiseerd bij voetbalclub ZAC op 29 maart en 5 en 12 april. Hiermee laat ZAC ook nu weer zien dat hun accommodatie midden in de samenleving staat en voor veel meer doeleinden gebruikt kan worden dan alleen voetbal. Alle kinderen die zich ingeschreven hebben voor de KidsRun op 15 april krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de Kids Clinics.

Laatste Kids Clinic met trainer uit Kenia
De laatste clinic op 12 april wordt een bijzondere. Deze wordt namelijk verzorgd door de uit het recente verleden bekende langeafstandloper Hugo van den Broek (met een PR op de marathon van 2:12.08) en misschien ook door zijn vrouw Hilda Kibet (PR op de marathon: 2:24.27) uit Kenia. Peter Jansen: “Dat belooft een speciale middag te worden. We zijn vereerd met dit trainingspaar uit Kenia. We hebben zojuist gehoord dat de dochters van Hugo en Hilda op 15 april ook meedoen aan de KidsRun. Van den Broek doet zelf mee aan de 10 Mijl.”

Vrijwilligers gezocht
Dit prachtige evenement is alleen mogelijk dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers. Bestuurslid Frits de Vries: “We hebben in het totaal zo’n 110 vrijwilligers nodig. Gelukkig hebben we de meeste posities inmiddels bezet. Het zou heel mooi zijn als we de 15 vacante plekken ook nog kunnen opvullen.” Vrijwilligers kunnen zich opgeven via vrijwilligers@10mijlvan zwollezuid.nl

Deel op social media: